utorak, 1. ožujka 2011.

Aloha Praznik Kurvi (1988) - Gledaj Film Besplatno

Gledaj film

Ukratko o dešavanjima i radnji filma:

Režija: Lordan Zafranović

Uloge: Neda Arnerić, Ranko Zidarić, Stevo Žigon, Dušica Žegarac, Zorko Rajčić, Čedo Martinović, Djurica Bojanić, Ivica Tomičić, Tonči Zuanić, Juraj Petrič, Domina Petrič, Jacky Milatić

Bračni par iz Njemacke – sredovječni Manfred i njegova mnogo mlađa supruga Meira, porijeklom Zagrepčanka, ljetuju na Hvaru. Odsjeli su u kući gospođe Marije, između čijeg sina i Meire vrlo brzo dolazi do erotskih iskri. Nakon nekog vremena između mladića, Meire i Manfreda stvara se izrazita tenzija, pri čemu niko ne zna Meirinu tajnu i pravi razlog njenog dolaska na Hvar…
Narativno-karakterizacijski nedovoljno elaboriran i često proizvoljan, s pretencioznim metafizicko-eshatološkim prinosom, film se istovremeno odlikuje tzv. estetiziranim stilom, tipičnim za Zafranovića, nizom relativno provokativnih erotskih prizora i za autora karakterističnim propitivanjem erosa i thanatosa. Osnovna situacija ljubavnog trokuta u kojem mladić unosi razdor u brak starijeg muškarca i mlade žene srodna je onoj iz "Noža u vodi" Romana Polanskog.
Ugodno gledanje filma...

Šmeker (1986) - Gledaj Besplatno Film

Gledaj film

Ukratko o dešavanjima i radnji u filmu:

Uloge: Žarko Laušević, Dragan Maksimović, Maja Mitić, Zoran Radmilović, Ratko Tankosić
Režija:
Zoran Amar
Muzika:
Vlatko Stefanovski
Žanr: drama

Pavle je izdanak generacije koja se formira na periferiji, u malim kucama sa velikim dvoristima. zivotnu skolu pocinje da uci na ulicama i u kafanama. Lela, njegova devojka pripada istoj sredini. Kad Pavle ode u vojsku, Lela pokušava da se izvuče zalažući jedino što ima-svoj ljepi izgled. Pozira gola za jedan časopis. Kada vidi fotografiju svoje devojke na naslovnoj stranici, Pavle bježi iz vojske da bi to raspravio sa svojom djevojkom. Povratak u sredinu kojoj je do juče pripadao prisiljava ga da prvo povede raspravu sa samim sobom, zatim sa svim takozvanim prijateljima, tj dolazi u sukob sa svojim dojučerašnjim prijateljima, i na kraju se objašnjava i sa svojom devojkom Lelom.
Ugodno gledanje filma...

Kad Mrtvi Zapjevaju (1998) - Gledaj Besplano Film

Gledaj film

Ukratko o dešavanjima i radnji u filmu:

Uloge: Ivo Gregurević, Ivica Vidović, Mirjana Majurec, boris Miholjević, Dražen Kühn, Ksenija Pajić, Matija Prskalo
Režija: Krsto Papić
Scenario: Krsto Papić, Mate Matišić
Žanr: komedija
Trajanje: 106'
Godina izdanja: 1998.
Zemlja: Hrvatska

Da bi dobio njemačku mirovinu ekonomski emigrant proglasio je sebe mrtvim, pa živ putuje u mrtvačkom sanduku, a povratak političkog emigranta također ne ide glatko, jer njega još uvijek goni jedan ostarjeli agent UDB-e, koji treba ubiti još samo njega da bi zaradio mirovinu.
Nevoljama kao da nema kraja, kad ekonomski emigrant, koji je službeno mrtav, postane metom trgovaca ljudskim organima koji su njegovo zdravo srce već prodali bogatom, teško bolesnom Nijemcu. Tako dva prijatelja putuju njemačkim autocestama, pomažući jedan drugome, ali najteže ih čeka u domovini, gdje se umjesto sreće i mirnoga života, nađu usred ratnog sukoba, te, kao mrtvaci koji ustaju iz groba, spašavaju selo od neprijatelja.
No, pri tome povratnik koji se do sada samo pravio mrtvim nakraju zaista i pogiba, ostatak pogledajte sami.
Ugodno gledanje filma...