ponedjeljak, 7. ožujka 2011.

Armin (2007) - Gledaj Film Besplatno

Gledaj film

Ukratko o dešavanjima i radnji u filmu:

Uloge: Emir Hadžihafizbegović, Armin Omerović, Marie Baumer, Barbara Prpić, Orhan Guner, Borko Perić, Boris Svrtan.
Scenario: Ognjen Sviličić.
Producent/i: Damir Terešak, Marcelo Busse, Markus Halberschmidt, Ademir Kenović.
Žanr: komedija, drama.
Godina izdanja: 2007.
Zemlja: Hrvatska, Njemačka, Bosna i Hercegovin.

Novi film reditelja i scenarista Ognjena Sviličića »Armin«, nastao u koprodukciji s bosanskohercegovačkom i njemačkom kinematografijom, potvrduje dalji uspjeh hrvatskoga filma. Sniman je sporim ritmom, uglavnom u krupnom planu i dugim kadrovima. Dojmljiva je to drama o
odnosu oca i sina, cija priča nadilazi naše prostore i postaje univerzalnom, lako prepoznatljivom i u svijetu.

Riječ je o dječaku iz Bosanske Posavine koji s ocem putuje u Zagreb na audiciju za jedan njemacki film. Zanimljivo je da je Svilicic ideju za film dobio kad je uistinu 16-godišnji Armin Omerović došao sa svojim ocem iz Orašja u Zagreb na audiciju za film »Put lubenica« (i dobio ulogu), a ostali dio filmske priče je izmislio. Otac, kojega tumaci Emir Hadžihafisbegović, žarko želi da sin uspije, postane slavan, izvuče se iz provincije, posljeratne neimaštine i ode u svijet za boljim životom. Posebno naglašava sinovljevu glazbenu nadarenost i sviranje na harmonici, te je snalažljiv u dobivanju dodatne prilike. U svemu pretjeruje i uporno ustrajava, no iskreno i dobrodušno, tako da izaziva i smijeh i sram. On u biti jako voli sina, ali to u početku nespretno izražava. Armin Omerović glumi povučenoga tinejdžera, više šutnjom i izrazom lica negoli govorom. Kada strani producenti u filmu žele prodrijeti u obiteljsku intimu, otac sve odbija kako bi zaštitio sina, koji konačno shvaća veliku očevu ljubav i skrb pa se njihov odnos počinje izgradivati na pravi način.

Želimo vam ugodno gledanje filma...

Zlatne Godine (1992) - Gledaj Film Besplatno

Gledaj film

Ukratko o radnji i dešavanjima u filmu:

Uloge: Igor Galo, Goran Grgić, Aleksandra Turjak, Ksenija Pajić, Ilija Ivezić, Mirta Zečević
Režija: Davor Žmegač
Scenario: Davor Žmegač
Žanr: drama

Sadržaj: 
Priča počinje 1971. godine, u vrijeme sloma hrvatskog proljeća, koje je obilježilo sudbine glavnih junaka. Nastavak priče seli se u svibanj 1990., kad se Zagreb, nakon godina ideološke i moralne okupacije otvorio Hrvatima koji su za vrijeme komunizma morali otići iz domovine. Nakon osamnaest godina Jakov Petras vraća se iz Australije, želeći proniknuti sudbinu brata Mislava koji je nakon ’71. završio u zatvoru i djevojke Sunčane koju su obojica voljeli, koja je poginula u mutnim okolnostima. Skupljajući komadiće istine o njihovoj sudbini, Jakov kreće u potragu za Brkanom, policijskim istražiteljem, koji je odgovoran za sudbinu preminule djevojke. Na tom putu oblikuju se pitanja o osveti i oprostu, o njihovu smislu i besmislu, o spirali osvete kojoj je teško odoljeti i još teže pobjeći. Međutim i nakon pronalaženja krivca ta pitanja ostaju bez odgovora.
Još jedan film koji složenim vremenima radnje nastoji obuhvatiti sliku novije političke povijesti hrvatske. Sjajan crno bijeli dio priče uvjerljivo rekonstruira duh ranih sedamdesetih.


Želimo vam ugodno gledanje filma...